Gå till innehåll
Rembo IK
Rembo IK


Bildad

1921-11-13

Föreningsnr

3354-13

Postadress

Box 17


774 21 Avesta

E-post

remboik@outlook.com

Hemsida

www.remboik.se

Bankgiro

5032-5893

Org nr

882000-0977

 

Banner Rembo IK

Rembo IK

Rembo IK är en av Avestaortens idrottsföreningar, grundad 1921 och vi har idag ca 500 medlemmar. Dessa utgör klubbens tre sektioner: skidor, orientering och cykel

Styrelsen i Rembo IK verkar som ett paraply över sektionerna i klubben. Styrelsen sammanträder ca 6 gånger per år. Deras uppgift är att förvalta spår, lokaler och material.

Rembo IK är medlem i Dalahästens SK som förvaltar och driver skidanläggningen och konstsnötillverkningen i Åsbo, med helt ideella krafter. En förutsättning för bra skidåkning i Avesta.

Rembo IK har en egen hemsida www.remboik.se där man kan inhämta aktuell information om våra sektioner och våra aktiviteter. Det finns även olika Facebook grupper som ger information om vad som är på gång i de olika sektionerna.

Rembostugan utgör klubbens idrottsliga centrum med elljusspår, terrängbana och omklädningsrum. Klubblokalen kan hyras för sammankomster. Rembostugan är byggd 1934. Dess servering är i klubbens ägo, men serveringsdelen är utarrenderad.

Skidsektionen är en av våra verksamheter med barn och ungdomar som utmärker sig mycket väl i träning och tävlingssammanhang. Sektionen har ett antal träningsgrupper med sammanlagt runt 30 aktiva barn och ungdomar. Sektionen erbjuder ett antal arrangemang under säsongen, bl.a tävlingar, träningsläger och fikakvällar. Starten för säsongen är terrängserien i september och avslutas då snön försvinner på våren. Skidsektionen tränar på tisdagar och torsdagar under säsongen.

Orienteringssektionen är också en aktiv verksamhet som deltar i olika tävlingar. Träningar på tisdagar i Rembo under säsongen. Ansvarig för orienteringssektionen är Inge Andersson.

Cykelsektionen har verksamhet i både landsvägscykling och i mountainbike. Landsväg har en motionsverksamhet för vuxna med träningstillfällen 3 dagar i veckan. De deltar gemensamt i motionslopp såsom Vätternrundan och Siljan runt.

Mountainbike har barn- och ungdomsverksamhet med träningar fördelat på flera olika grupper anpassat efter deltagarnas förmåga och ålder. Sektionen har ca 60 aktiva barn och ungdomar som tränar på tisdagar och torsdagar under säsongen som varar mellan april till september. Många av våra ungdomar tävlar också framgångsrikt i mountainbike runt om i landet.

En XCO tävlingsbana för mountainbike har också utvecklats och byggts i Åsbo under 2020. Banan har blivit mycket populär och nyttjas av många cykelintresserade i alla åldrar.

Triathlonsektionen kommer det mer info om så småningom

Bildad

1921-11-13

Föreningsnummer

3354-13

Postadress

Box 17

77421 Avesta

E-post

remboik@outlook.com

Hemsida

https://www.remboik.se Länk till annan webbplats.

Bankgiro

5032-5893

Organisationsnummer

882000-0977

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Författare: Simon Tollstern

Sponsorer

Postadress

Rembo IK
Box 17
774 21 Avesta

Kontakta oss

remboik@outlook.com